رژیم پهلوی برای تسلط بر افکار عمومی و ترویج برنامههای خود به دنبال ایجاد ستادهایی خاص برای این منظور بود.در سند زیر گوشههایی از این تلاش دیده میشود.
زنان به عنوان نیمی از جمعیت انسانی ایران، همواره نیروی مهمی در بسیاری از کنشهای اجتماعی و سیاسی تاریخ معاصر بودهاند. این نقش در انقلاب اسلامی از نمود ویژهای برخوردار بوده و باعث شد تا حضور زنان در کنار سایر افراد و طبقات مختلف اجتماعی و سیاسی، محور مردمی بودن انقلاب را تکمیل کند.
دبیر سرویس عکس اطلاعات، این اقبال را داشته است که در برخی از عرصههای تاریخی انقلاب که دیگران حضور نداشتند و یا به دلایلی نتوانستند از تمام لحظات مهم عکس بگیرند، حضور داشته و آن لحظات را ثبت کند.
رژیم پهلوی با آنکه به خوبی آگاه بود اسلام حربه و ابزاری جهت سرپوش گذاشتن سازمان در برخی از فعالیتهای حزبی است؛ اما درصدد بود با اطلاق و یا به کارگیری اصطلاح «مارکسیسم اسلامی» وجهه و چهره اسلام را نزد مردم مخدوش نماید.
پذیرش کودتای 28 مرداد برای جامعه ایرانی امری سخت و دشوار بود و پذیرش قراردادی که تحت عنوان کنسرسیوم نفتی بسته شد از آن دشوارتر. این مسئله قطعا برای طبقات متوسط سنتی و مدرن که در حکومت دولت از وضعیت بهتری برخوردار بودند، سخت تر نیز بود. آنچنان که جامعه دانشگاهی حتی در سال 1333 همچنان به مخالفت های خود علیه حکومت ادامه می دادند . . .
رژیم پهلوی با آنکه به خوبی آگاه بود اسلام حربه و ابزاری جهت سرپوش گذاشتن سازمان در برخی از فعالیتهای حزبی است؛ اما درصدد بود با اطلاق و یا به کارگیری اصطلاح «مارکسیسم اسلامی» وجهه و چهره اسلام را نزد مردم مخدوش نماید.
در جریان انقلاب اسلامی، تنفر از رژیم آنچنان زیاد شده بود که همه وقایع به ضرر شاه و خاندانش تمام می شد. به زبان دیگر، مردم همه چیز را از حکومت می دیدند و البته همه چیزهای بد و غیراخلاقی را. از جمله مواردی که به نام حکومت تمام می شد می توان به مرگ افرادی اشاره کرد که با رژیم پهلوی میانه خوبی نداشتند و مشخص نبود که به مرگ طبیعی مرده اند یا رژیم آنان را ...
در 10 دی ماه 1356 کارتر در کاخ نیاوران گفت «ایران به خاطر رهبری فوقالعاده شاه، در یکی از پرمخاطرهترین نقاط دنیا، به یک «جزیره ثبات» تبدیل شده. این خیلی مرهون شماست اعلیحضرت، مرهون رهبری شما و [حس] احترام و تحسین و عشقی که مردمتان به شما دارند.» سقوط شاه یک سال پس از سفر کارتر به ایران و توصیف کشور تحت حاکمیت شاه به جزیره ثبات در منطقه ای ناآرام می ...
ساواک اساساً در پاسخ به هیچ نیاز مغفول در کشور پدید نیامد. عملکرد آتی ساواک هم نشان داد که هدف عمده آن تقویت بنیانی نهادهای مدنی سیاسی، اطلاعاتی ـ امنیتی کشور نبود. و اصولاً هم طرح تشکیل ساواک ابتکاری از سوی دلتمردان و هیئت حاکمه کشور نبود. حسین فردوست تشکیل ساواک را به سیا و آمریکا نسبت میدهد. وی معتقد است این سازمان در راستای توسعه شبکههای اطلاعاتی ...
در سالهای قبل از انقلاب عمدهترین محورهای همکاری اقتصادی ایران و رژیم صهیونیستی، مسئلة نفت بود که ایران را به منزلة مهمترین منبع تأمینکننده نفت اسرائیل درآورد. میتوان گفت که همکاری نفتی و فروش گستردة نفت خام ایران به اسرائیل از مهمترین جنبههای روابط ایران و اسرائیل بود که جنجال بسیاری در مناسبات ایران و اعراب به وجود آورده بود.
با این احوال دهها سال بعد این بی سواد قابل توجیه نبود. شاه در پی کسب اعتبار خانوادگی بود. هر چند محمدرضا پهلوی نیز تحصیلات آکادمیکش را تا آخر ادامه نداد و پس از مدرسه له روزه به دانشگاهی نرفت ولی تعلق 22 دکترای افتخاری از کشورهای گوناگون اندکی از بار این محنت میکاست.
به ملاقات مهندس مهدی بازرگان که در خیابان شاهرضا(انقلاب) تهران دفتر مهندسی داشت رفتم و بعد از گرفتن وقت ملاقات همان نظر را از ایشان جویا شدم و مصلحت کار را پرسیدم، آقای بازرگان در جواب بنده گفت: «این خیالات باطل است. عملیات مسلحانه، جهاد، مبارزه، اینها چیست که شما مطرح میکنید. شما بروید معلم شوید و چهار نفر دانشآموز ...
با سیری در برنامههای اقتصادی محمدرضا پهلوی میتوان به این نتیجه رسید که این برنامهها در نهایت ضربه سنگینی بر اقتصاد کشور وارد کردهاند. از آنجا که مولفه اصلی این برنامههای اقتصادی، استبداد سلطنتی و منافع دربار بود، خسارتهای جبران ناپذیری بر اقتصاد ایران وارد شد و علیرغم تبلیغات رژیم شاه در زمینه دستاوردهای عظیم اقتصادی، واقعیت خبر از ناکامی اقتصاد ...
زوارهای دادستان وقت انقلاب در خاطراتش میگوید:«مهندس بازرگان نامهای خطاب به من نوشته و قسم جلاله داده بود که هرگاه خواستند سپهبد مقدم رئیس ساواک را بازجویی و محاکمه کنند،به ایشان خبر دهم تا بیایند و شهادت بدهند که مقدم چه خدماتی به مملکت کرده است».
ساواک (سازمان اطلاعات امنیت کشور) که طی سالهای 1335- 1357 فعالیت میکرد، مهمترین و تأثیرگذارترین نیروی اطلاعاتی ـ امنیتی دوره سلطنت و حکومت محمدرضاشاه پهلوی محسوب میشد. ساواک با حمایت و راهبری سیا و آمریکاییان تکوین یافته، شکل گرفت و تقریباَ به سرعت دامنه فعالیتهای خود را در ایران و بسیاری دیگر...
مرضیه دباغ گفت: در مقابل شکنجه دخترم فریاد میزدم که آیتالله ربانی املشی در یکی از سلولهای آن بند زندانی بودند، بسیار زیبا آیه «اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاَه» را تلاوت کردند. با شنیدن صوت قرآن آرام گرفتم.
معصومه جزایری که همراه با خواهر خویش، تا روز 22 بهمن 57 در زندان به سر برده و مشمول آزادیهای رژیم در ماههای پایان حیات نشده است، روایتگر آخرین روزهای زندان و ساواک است.
زندانی سیاسی دوران پهلوی با رد سخن کسانی که میگویند در بیان شکنجهها گاهی اغراق شده است. گفت: بستگی دارد فرد کی دستگیر شده باشد. در فاصله سالهای 1353 تا 1355 فشار شکنجه خیلی زیاد و نوع پرونده هم مهم بود.
با کودتای 28 مرداد با کمک سازمانهای اطلاعاتی امریکا و انگلیس پایه اولیه ساواک گذاشته شد و در سال 1337 رسماً در مجلس شورای ملی به عنوان یک سازمان وابسته به نخست وزیری تشکیل یافت.